Boek een Heilige Nacht

De Witte Kerk

Hemrik - Friesland 4 vanaf € 150
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Een slaapkamer met uitzicht op de kerkzaal!

HELAAS GAAT DEZE KERK SLUITEN. VOOR 2024 KAN ER NIET MEET GEBOEKT WORDEN. In deze witte kerk uit de Middeleeuwen in Hemrik kun je vanaf nu ook overnachten! Je vindt er onder andere authentieke deuren, een antieke tegelvloer in de hal, een prachtige 17e eeuwse houten preekstoel, gecombineerd met een aparte slaapkamer met uitzicht op de kerkzaal en zelfs een keukentje. Je zit er slechts op een kwartiertje rijden van het gezellige Drachten, tien minuten van het mooie Gorredijk en voor liefhebbers van natuur vind je diverse wandel- en fietsroutes. Of huur een bootje? Dit is er een voor op je to do list! Psst. Reserveer een heerlijk ontbijtje of een borrelplank - zie foto's - van Oliva voor complete verwennerij! PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht voor €100.

Geopend: April t/m oktober

De Heilige Nacht van..

  • Edith Boukes-van Dijk augustus 2022 "Mevrouw "

    Wat een mooie kerk is de witte kerk van Hemrik. De Hostess Els heette ons hartelijk welkom. Waarna mijn man en ik samen het orgel hebben laten spreken! Ook de piano en blokfluit paste bij elkaar. Heerlijk eten opgehaald bij De Stripe in Wijnjewoude en de volgende dag een veelzijdig ontbijt van Oliva gegeten. Wij hebben ons er thuis gevoeld. Daarnaast is de omgeving prachtig. Kortom echt een aanrader!

  • Nathalie Bosman mei 2022 "Heerlijk geslapen!"

    Wat een fantastische plek is dit, voor mij was de bestemming een verrassing tot het laatste moment, ik stond zelfs voor de kerk, had ik niets door .. maar hoe geweldig is deze verrassing dan!! Een hele kerk alleen voor ons!! De sfeer was magisch en heb als een roosje geslapen! Zeker voor herhaling vatbaar!!♥️ (Witte Kerk Hemrik)

  • ""

    Bijzonder weekend verbleven in de kerk! Heel vriendelijk verwelkomd. Heerlijk, zo'n grote ruimte met veel licht. En ook lekker warm met verwarming. Mooie bosrijke omgeving bovendien!

Boek een Heilige Nacht in De Witte Kerk

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

De Witte Kerk beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Bekijk ook deze kerken

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

De Witte Kerk beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschiedenis

Hemrik werd lang geleden ook wel De Hem(e)rick(en) genoemd. In oude geschriften wordt al vermeld, dat er in 1315 een kapelletje stond. Op de fundamenten van een middeleeuws kerkje werd in 1739 de huidige kerk gebouwd. Voor deze gepleisterde driezijdig gesloten zaalkerk is waarschijnlijk gebruik gemaakt van het muurwerk van de oude aan St. Andreas gewijde kerk. In de kerk is een 17e eeuwse preekstoelkuip. Het gebouw is een rijksmonument. In 2001/2002 is de kerk gerestaureerd. Sinds die tijd wordt de kerk gebruikt voor diverse culturele activiteiten, als trouwlocatie, afscheidsdiensten en nu ook voor Heilige Nachten. De stichting heeft een actieve club vrijwilligers die zich betrokken voelen bij het behoud van het kerkgebouw. Een toren kon er in de achttiende eeuw kennelijk niet meer af, maar er stond ook al een klokkenstoel met twee klokken. In 1494 werd de eerste klok in Hemrik gegoten door de reizende klokkengieter Gerhard de Wou. De klok heeft een doorsnede van 100 centimeter en een gewicht van 650 kilogram. In 1727 kwam er een tweede klok. De klokkenstoel stond aan de straatkant van de kerk. In 1921 werd besloten dat de klokkenstoel vervangen en verplaatst moest worden naar de achterkant van de kerk, maar dan met één klok en wel de eerste. Het orgel is een gedeelte van een orgel uit Woudsend, gebouwd door Bakker en Timmenga in 1940. Dit orgel moet door twee personen “bespeeld” worden: de organist en de “pûstertraper” voor de blaasbalg. In 2001/2002 is de kerk gerestaureerd. Sinds die tijd wordt de kerk gebruikt voor diverse culturele activiteiten, als trouw locatie, afscheidsdiensten en nu ook voor Heilige Nachten. De stichting heeft een actieve club vrijwilligers die zich betrokken voelen bij het behoud van het kerkgebouw. Naast de begraafplaats bevindt zich de familiebegraafplaats van de familie Van der Sluis met de grafkelder die in 1860 in opdracht van Jan Alles van der Sluis gebouwd is.

Faciliteiten

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}