Boek een Heilige Nacht

Dorpskerkje Oosterwolde

Oosterwolde - Friesland 5 Vanaf € 150
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Hier beleef je een ware pop-up beleving tussen de kerkbanken!

In het waterrijke dorpje Oosterwolde kun je overnachten in de mooie rijksmonumentale Dorpskerk. In deze kerk, die ook nog in gebruik is voor andere activiteiten, is onder het orgel een comfortabel pop-up huiskamertje voor je gemaakt. Door de mooie hoge ramen kijk je zo het groen van de bomen in. Neem boven plaats en geniet van het uitzicht op de rest van de kerk, of drink je koffie met een Fries gebakje buiten op het bankje in de zon! Host Sytske ontvangt je persoonlijk. De ontbijtjes nuttig je in Hotel De Zon vlakbij het kerkje. PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht voor €100.

De Heilige Nacht van..

 • Sandra januari 2021 "Voor herhaling vatbaar"

  De kogel is door de kerk! We besloten om hier te overnachten, heel bijzondere ervaring! Alles naar wens, verwarming aan, geen koude gevoeld. Desondanks sneeuw en min temperatuur. Voor herhaling vatbaar, volgende keer zonder kids :)

 • Petra en Erika december 2020 "Wauw......"

  Wauw..... Wat een ervaring. Wij sliepen in het kerkje in Oosterwolde. Wat gaaf om daar te mogen slapen. Een hotel voelt luxe, maar dit voelde als een heerlijke logeerpartij. Mooie meubels die een mooie sfeer neerzetten! Hoewel het fris was in de kerk hebben we het niet koud gehad. De elektrische dekentjes waren perfect en maakten dat we ons bed niet uit wilden voor het lekkere ontbijt wat we om de hoek op konden halen. Heel speciaal om dit zo te mogen meemaken!

 • Matthew december 2020 "Super verblijf"

  Uniek om in een Rijksmonument te verblijven. Kan koud worden maar met een paar pantoffels en een deken overleef je het prima.

 • Ester december 2020 "Meest magische wekker ooit!"

  We hebben enorm genoten en onze ogen uitgekeken. Heerlijk geslapen. Prachtplek! We komen zeker nog een keer terug.

 • Umit december 2020 "De leukste overnachting"

  Super bedankt voor de leukste overnachting. Wij komen zeker nog een keertje terug. Ons avontuur was heel diep.

 • Marijn november 2020 "Het was geweldig!"

  Het was geweldig! Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Zo'n prachtige locatie! We waren van te voren bang dat het misschien erg koud zou zijn, maar met een dekentje was het goed te doen en's nachts onder het dekbed hebben we het zelfs flink warm gehad. Het was geweldig om in de kerk wakker te worden. Als je slecht tegen geluid kan, zou ik wel oordoppen meenemen ivm de kerkklok elk half uur, maar wij hebben er geen last van gehad. De akoestiek was ook prachtig, zeker met de piano die er staat! Kortom: geweldige onvergetelijke ervaring!

 • Susan november 2020 ""Het was magistraal! ✰ ✰ ✰ ✰ ✰' "

  Het was echt een vijf-sterren ervaring. Om zo'n waanzinnige plek voor jezelf te hebben; wauw! We hebben gedanst, alle hoeken van de kerk bekeken, 'Lang zal ze leven' gespeeld op de piano om middernacht en onze favoriete muziek gedraaid. Daarnaast is deze plek de uitgelezen kans om weer eens even echt qualitytime te ervaren en goede gesprekken te voeren. Het wordt wel een beetje frisjes in de kerk, maar ons elektrisch dekbed heeft héél goed werk verricht! Het was heerlijk warm toen we het bed indoken. Het wakker worden is ook bijzonder. Het licht dat langzaam de kerk in schijnt, de kerklokken die luiden om 9.00 uur en het verse bakkie koffie; het was echt een fantastische ervaring, Een a a n r a d e r voor iedereen. Ook een pluim voor de hosts; de gaf ons een heel duidelijke instructie en uitleg over de kerk en verlichting.

 • Joanneke november 2020 "Wat was het fijn!"

  Wat was het fijn onder een dekentje, met een verwarmd bed, genieten van de ruimte, de akoestiek. We hebben onszelf warm gedanst, goed gesprekken gehad en heerlijk geslapen. Ga zo door!

 • Jonathan oktober 2020 "Een tijd van rust en verwondering"

  Heel bijzonder om op zo'n diepe, heilige plaats te mogen slapen, kijken en zingen Luisteren naar de akoestiek en hoe piano en gitaar de ruimte vullen. Hoe licht door de ramen valt en de vliegen brommen. Hoe de bomen mistig oranje kleuren achter de kerk Een tijd van rust en verwondering Prachtig was het, bedankt!

 • Heather oktober 2020 "Perfect and cosy"

  Had so much fun spending Halloween night here carrying pumpkins and watching scary movies! The set up was perfect and so cosy. Thanks for hosting us!

 • Suzanne oktober 2020 "Een prachtige herinnering"

  De overnachting gaat jouw beleving overtreffen, omdat je het jezelf niet kan voorstellen hoe het is om in een kerk te overnachten. De details, de verlichting en daardoor de sfeer valt niet te beschrijven. Het is érg speciaal om wakker te worden in een ruimte als deze. De voorzieningen waren prima, netjes verzorgd. Washandjes, handdoeken, douchefoam en koffie. Trambaan8 is een erg leuke lunchroom waar je een heel ontbijt kunt take-awayen. Ik kan niet anders zeggen dat het een aanrader is. Sfeervol, een prachtige herinnering om op terug te kijken.

 • Jeroen oktober 2020 "Bijzonder"

  Wat een bijzondere plek om te overnachten: een hele kerk voor ons alleen. Na een vriendelijke ontvangst en rondleiding was hij dan helemaal voor ons: de dorpskerk van Oosterwolde. We hebben genoten van de bijzondere omgeving waarin we mochten overnachten: de ruimte, de faciliteiten, het verwarmde bed en de omgeving. Bedankt voor deze bijzondere ervaring!

 • Willemijn oktober 2020 "Echte aanrader!"

  Wat een bijzondere plek, prachtige locatie en een geweldige ervaring! Het was echt een belevenis om in de kerk van Oosterwolde als derde gasten te mogen overnachten. We werden gastvrij ontvangen en alles was tot in de puntjes verzorgd. We kunnen het echt iedereen aanraden om dit mee te maken. We gaan ook zeker één van de andere kerken proberen.

 • Batinca oktober 2020 "Unieke ervaring"

  Een unieke ervaring op een prachtige locatie. Genoeg leuke restaurants in de buurt, gratis parkeren. Wel erg fris in de kerk, maar dit weet je van tevoren en is goed op te lossen met de elektrische dekens en warme kleding. De host was erg vriendelijk.

 • Matt oktober 2020 "Unforgettable experience"

  Being able to spend the night in this historical church was an experience we will never forget! Before our stay, the hosts were incredible and answered all of questions quickly and thoroughly, and even made breakfast reservations for us. The church itself is even cooler than the pictures, it was really incredible to walk in and see the place for the first time. The heated blankets were a really nice touch, and allowed us to sleep comfortably even in the cold weather. This was a truly unique experience, I would definitely recommend it!

 • Vera september 2020 "Wat een heerlijke plek!"

  Wat een heerlijke plek! Zo bijzonder dat je elk uur de kerkklokken hoort luiden! En dat als je terug komt van een terrasje dat je naar de dorpskerk loopt om naar 'huis' te gaan! Geen douche was geen enkel probleem want aan washandjes en handdoeken is gewoon gedacht! Top!

 • Sophie september 2020 "Bijzondere belevenis"

  Wat een belevenis om in deze kerk te mogen slapen! We zijn enorm vereerd dat wij de eerste gasten mochten zijn. Het is heel bijzonder om zo'n gebouw als dit helemaal voor jezelf te hebben. We hebben er enorm plezier gehad en hopelijk volgen er nog velen die dat ook zullen hebben.

Boek een Heilige Nacht in Dorpskerkje Oosterwolde

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Dorpskerkje Oosterwolde is beschikbaar voor de geselecteerde data

Deze kerk is ook beschikbaar voor

Bekijk ook deze kerken

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geschiedenis

Ter vervanging van een middeleeuwse kerk werd in 1735 deze typische Friese zaalkerk met klokkenstoel gebouwd. Opdrachtgever was Daniël de Blocq-Lycklama à Nijeholt, toenmalige grietman – plattelandsburgemeester en rechter – van Opsterland en Ooststellingwerf. De toren werd in 1795 toegevoegd door dorpsrechter Berend Hendrik Prakken. De inscriptie in de zonnewijzer naast de ingang verwijst naar hem. Dorpstimmerman Hendrik Jannes Noorman plaatste in 1866 het orgel. Grappige details zijn de hond als windwijzer op de torenspits en de haas als windwijzer op het koor. Op 28 december 2018 werd de stichting ‘Vrienden van de Dorpskerk’ eigenaar. Zoals de naam aangeeft, is de Dorpskerk er voor de hele gemeenschap. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals concerten, lezingen, tentoonstellingen, kerkdiensten in de streektaal, trouw- en rouwdiensten. Nu is overnachten met Heilige Nachten er ook één van!

Faciliteiten

Offerte aanvragen

locatieverhuur

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewContent }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}