Boek een Heilige Nacht

Nieuw! Dorpskerkje Oosterwolde

Oosterwolde - Friesland 5
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Hier beleef je een ware pop-up beleving tussen de kerkbanken!

In het waterrijke dorpje Oosterwolde kun je overnachten in de mooie rijksmonumentale Dorpskerk. In deze kerk, die ook nog in gebruik is voor andere activiteiten, is onder het orgel een comfortabel pop-up huiskamertje voor je gemaakt. Door de mooie hoge ramen kijk je zo het groen van de bomen in. Neem boven plaats en geniet van het uitzicht op de rest van de kerk, of drink je koffie met een Fries gebakje buiten op het bankje in de zon! Host Sytske ontvangt je persoonlijk. De ontbijtjes nuttig je in Hotel De Zon vlakbij het kerkje. PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht voor €100.

De Heilige Nacht van..

 • Suzanne oktober 2020 "Een prachtige herinnering"

  De overnachting gaat jouw beleving overtreffen, omdat je het jezelf niet kan voorstellen hoe het is om in een kerk te overnachten. De details, de verlichting en daardoor de sfeer valt niet te beschrijven. Het is érg speciaal om wakker te worden in een ruimte als deze. De voorzieningen waren prima, netjes verzorgd. Washandjes, handdoeken, douchefoam en koffie. Trambaan8 is een erg leuke lunchroom waar je een heel ontbijt kunt take-awayen. Ik kan niet anders zeggen dat het een aanrader is. Sfeervol, een prachtige herinnering om op terug te kijken.

 • Jeroen oktober 2020 "Bijzonder"

  Wat een bijzondere plek om te overnachten: een hele kerk voor ons alleen. Na een vriendelijke ontvangst en rondleiding was hij dan helemaal voor ons: de dorpskerk van Oosterwolde. We hebben genoten van de bijzondere omgeving waarin we mochten overnachten: de ruimte, de faciliteiten, het verwarmde bed en de omgeving. Bedankt voor deze bijzondere ervaring!

 • Willemijn oktober 2020 "Echte aanrader!"

  Wat een bijzondere plek, prachtige locatie en een geweldige ervaring! Het was echt een belevenis om in de kerk van Oosterwolde als derde gasten te mogen overnachten. We werden gastvrij ontvangen en alles was tot in de puntjes verzorgd. We kunnen het echt iedereen aanraden om dit mee te maken. We gaan ook zeker één van de andere kerken proberen.

 • Batinca oktober 2020 "Unieke ervaring"

  Een unieke ervaring op een prachtige locatie. Genoeg leuke restaurants in de buurt, gratis parkeren. Wel erg fris in de kerk, maar dit weet je van tevoren en is goed op te lossen met de elektrische dekens en warme kleding. De host was erg vriendelijk.

 • Matt oktober 2020 "Unforgettable experience"

  Being able to spend the night in this historical church was an experience we will never forget! Before our stay, the hosts were incredible and answered all of questions quickly and thoroughly, and even made breakfast reservations for us. The church itself is even cooler than the pictures, it was really incredible to walk in and see the place for the first time. The heated blankets were a really nice touch, and allowed us to sleep comfortably even in the cold weather. This was a truly unique experience, I would definitely recommend it!

 • Vera september 2020 "Wat een heerlijke plek!"

  Wat een heerlijke plek! Zo bijzonder dat je elk uur de kerkklokken hoort luiden! En dat als je terug komt van een terrasje dat je naar de dorpskerk loopt om naar 'huis' te gaan! Geen douche was geen enkel probleem want aan washandjes en handdoeken is gewoon gedacht! Top!

 • Sophie september 2020 "Bijzondere belevenis"

  Wat een belevenis om in deze kerk te mogen slapen! We zijn enorm vereerd dat wij de eerste gasten mochten zijn. Het is heel bijzonder om zo'n gebouw als dit helemaal voor jezelf te hebben. We hebben er enorm plezier gehad en hopelijk volgen er nog velen die dat ook zullen hebben.

Boek een Heilige Nacht in Nieuw! Dorpskerkje Oosterwolde

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Nieuw! Dorpskerkje Oosterwolde is beschikbaar voor de geselecteerde data

Bekijk ook deze kerken

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geschiedenis

Ter vervanging van een middeleeuwse kerk werd in 1735 deze typische Friese zaalkerk met klokkenstoel gebouwd. Opdrachtgever was Daniël de Blocq-Lycklama à Nijeholt, toenmalige grietman – plattelandsburgemeester en rechter – van Opsterland en Ooststellingwerf. De toren werd in 1795 toegevoegd door dorpsrechter Berend Hendrik Prakken. De inscriptie in de zonnewijzer naast de ingang verwijst naar hem. Dorpstimmerman Hendrik Jannes Noorman plaatste in 1866 het orgel. Grappige details zijn de hond als windwijzer op de torenspits en de haas als windwijzer op het koor. Op 28 december 2018 werd de stichting ‘Vrienden van de Dorpskerk’ eigenaar. Zoals de naam aangeeft, is de Dorpskerk er voor de hele gemeenschap. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals concerten, lezingen, tentoonstellingen, kerkdiensten in de streektaal, trouw- en rouwdiensten. Nu is overnachten met Heilige Nachten er ook één van!

Faciliteiten

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewContent }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}