Boek een Heilige Nacht

Nieuw! Dorpskerkje Oosterwolde

Oosterwolde - Friesland 5
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Hier beleef je en ware pop-up beleving tussen de kerkbanken!

In het waterrijke dorpje Oosterwolde kun je overnachten in de mooie rijksmonumentale Dorpskerk. In deze kerk, die ook nog in gebruik is voor andere activiteiten, is onder het orgel een comfortabel pop-up huiskamertje voor je gemaakt. Door de mooie hoge ramen kijk je zo het groen van de bomen in. Neem boven plaats en geniet van het uitzicht op de rest van de kerk, of drink je koffie met een Fries gebakje buiten op het bankje in de zon! Host Sytske ontvangt je persoonlijk. De ontbijtjes nuttig je in Hotel De Zon vlakbij het kerkje. PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht voor €100.

De Heilige Nacht van..

  • Vera september 2020 "Wat een heerlijke plek!"

    Wat een heerlijke plek! Zo bijzonder dat je elk uur de kerkklokken hoort luiden! En dat als je terug komt van een terrasje dat je naar de dorpskerk loopt om naar 'huis' te gaan! Geen douche was geen enkel probleem want aan washandjes en handdoeken is gewoon gedacht! Top!

  • Sophie september 2020 "Bijzondere belevenis"

    Wat een belevenis om in deze kerk te mogen slapen! We zijn enorm vereerd dat wij de eerste gasten mochten zijn. Het is heel bijzonder om zo'n gebouw als dit helemaal voor jezelf te hebben. We hebben er enorm plezier gehad en hopelijk volgen er nog velen die dat ook zullen hebben.

Boek een Heilige Nacht in Nieuw! Dorpskerkje Oosterwolde

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Nieuw! Dorpskerkje Oosterwolde is beschikbaar voor de geselecteerde data

Bekijk ook deze kerken

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geschiedenis

Ter vervanging van een middeleeuwse kerk werd in 1735 deze typische Friese zaalkerk met klokkenstoel gebouwd. Opdrachtgever was Daniël de Blocq-Lycklama à Nijeholt, toenmalige grietman – plattelandsburgemeester en rechter – van Opsterland en Ooststellingwerf. De toren werd in 1795 toegevoegd door dorpsrechter Berend Hendrik Prakken. De inscriptie in de zonnewijzer naast de ingang verwijst naar hem. Dorpstimmerman Hendrik Jannes Noorman plaatste in 1866 het orgel. Grappige details zijn de hond als windwijzer op de torenspits en de haas als windwijzer op het koor. Op 28 december 2018 werd de stichting ‘Vrienden van de Dorpskerk’ eigenaar. Zoals de naam aangeeft, is de Dorpskerk er voor de hele gemeenschap. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals concerten, lezingen, tentoonstellingen, kerkdiensten in de streektaal, trouw- en rouwdiensten. Nu is overnachten met Heilige Nachten er ook één van!

Faciliteiten

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewContent }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}