Boek een Heilige Nacht
FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je iets weten? Hieronder vind je antwoorden op meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Reserveren

Hoe kan ik een kerk reserveren?

Het reserveren van een kerk kan alleen via de website van Heilige Nachten. Je vindt een overzicht van alle kerken op de Zoek & Boek pagina.

Moet ik vooraf betalen?

Wij vragen je vooraf te betalen. Onze website bevat op dit moment nog geen achteraf betaalmethode. Mocht je voor de 3 dagen voor aanvang je boeking annuleren, krijg je je geld gewoon terug.

Heb ik de kerk helemaal voor mezelf?

Ja, dat maakt deze overnachting juist zo bijzonder. De kerk is gedurende jouw verblijf exclusief voor jou en jouw reisgezelschap.

Mag mijn kind ook komen overnachten?

Ja, graag zelfs! Dat vinden we alleen maar gezellig. In sommige kerken hebben we zelfs speciale voorzieningen voor kleine kinderen. Meer informatie daarover vind je in de kerkomschrijving.

Zijn de kerken geschikt voor mensen die slecht ter been zijn?

Helaas zijn niet alle kerken even geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Specifieke informatie hierover vind je in de kerkomschrijving.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Jammer, maar helaas kunnen huisdieren niet overnachten in de kerk.

Kan ik een groepsreservering plaatsen?

Niet elke kerk is geschikt voor een groepsreservering. Een selectie van de kerken is beschikbaar voor groepen. Om te reserveren kan je een offerte aanvragen.

Hoe kan ik een reservering wijzigen of annuleren?

Je kan tot drie dagen voor jouw overnachting jouw reservering kosteloos wijzigen of annuleren. Stuur hiervoor een mail via de contactpagina.
Annuleren binnen drie dagen voor jouw overnachting kan helaas niet kosteloos. Dan worden de volledige overnachtingskosten in rekening gebracht.In- en uitchecken

Hoe gaat het inchecken?

Omdat we het leuk vinden om onze gasten te ontmoeten, zal onze gastheer of gastvrouw je zoveel mogelijk persoonlijk ontvangen. Je krijgt dan een korte uitleg hoe alles werkt en wat meer informatie over de kerk en de omgeving. Mocht een persoonlijk ontvangst helaas niet lukken, dan werken we met een sleutelkluisje.

Vanaf wanneer kan ik inchecken?

Je kan in principe vanaf 15:00 uur inchecken op de dag van aankomst. We overleggen graag je wensen m.b.t. de aankomsttijd met jou en de lokale host. Het kan soms zelfs eerder, maar kans soms ook wat later worden. We bieden als het echt niet anders kan, ook de optie tot zelf-inchecken met een sleutelkastje.

Tot hoe laat kan ik inchecken?

Je kan inchecken tussen 15:00 uur en 18:00 uur. Mocht je onverhoopt de uiterste inchecktijd niet halen, neem dan contact op met de gastheer of gastvrouw. Contactgegevens vind je in de instructiemail die je drie dagen voor je overnachting van ons ontvangt.

Tot hoe laat kan ik uitchecken?

Je moet uiterlijk om 12:00 uur uitchecken op de dag van vertrek.Faciliteiten

Is het ontbijt inbegrepen?

Het ontbijt is niet standaard inbegrepen bij de overnachting. Deze extra optie kan je selecteren tijdens het boeken. De kosten voor het ontbijt staan vermeld in het boekingsformulier.

Hoe is het ontbijt geregeld?

Per kerk zie je in het boekingsgformulier of er ontbijt bijgeboekt kan worden. Boek je ontbijt, dan wordt dit altijd door een lokale partij geregeld.

Kan ik mijn auto parkeren bij de kerk?

Bij de meeste kerken heb je een parkeerplek tot je beschikking. Indien dit niet het geval is, staat dit duidelijk vermeld in de kerkomschrijving.

Zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig in de kerk?

Alle kerken hebben een toilet en meestal een keuken of een wasbak waar je je kunt wassen en je tanden kunt poetsen. Bij de Maria Boodschapkerk is helaas geen stromend water. Op deze unieke locatie ontvang je van ons drinkwater en is er een hoekje waar je je tanden kunt poetsen.

Moet ik zelf beddengoed en handdoeken meenemen?

Wij zorgen ervoor, dat jouw bedje klaar staat. Dus nee, die hoef je niet zelf mee te nemen.

Mag ik zelf eten meenemen?

Ja dat mag! Als je na het eten maar weer netjes opruimt. In sommige kerken is een koelkastje aanwezig. Dit staat duidelijk vermeld bij de faciliteiten.

Is de kerk verwarmd?

Niet in alle kerken is verwarming aanwezig. Het kan in de winter dan ook best koud worden. Check voor details per kerk de faciliteiten op de webpagina van de betreffende kerk. We zorgen er met elektrische dekens in ieder geval voor dat je bed lekker warm is.Huisregels

Mag ik roken in de kerk?

Roken is strikt verboden in alle ruimtes van de kerk.

Mag ik kaarsen aansteken in de kerk?

Het gebruik van kaarsen is strikt verboden in alle ruimtes van de kerk. Dat geldt ook voor het gebruik van (ander) open vuur.