Boek een Heilige Nacht
FAQ

Veelgestelde vragen

Wil je iets weten? Hieronder vind je antwoorden op meest voorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Reserveren

Hoe kan ik een kerk reserveren?

Het reserveren van een kerk of klooster kan via de website van Heilige Nachten. Je vindt een overzicht van alle kerken op de Zoek & Boek pagina.

Moet ik vooraf betalen?

Wij vragen je vooraf te betalen. Onze website bevat op dit moment nog geen achteraf betaalmethode. Mocht je voor de 3 dagen voor aanvang je boeking annuleren, krijg je je geld gewoon terug.

Heb ik de kerk helemaal voor mezelf?

Ja, dat maakt deze overnachting juist zo bijzonder. De kerk is gedurende jouw verblijf exclusief voor jou en jouw reisgezelschap. In het klooster heb je ook alle privacy, een halve vleugel is even van jou!

Mag mijn kind ook komen overnachten?

Ja, graag zelfs! Dat vinden we alleen maar gezellig. In sommige kerken hebben we zelfs speciale voorzieningen voor kleine kinderen. Meer informatie daarover vind je in de kerkomschrijving.

Vanaf welke leeftijd betaal ik voor mijn kind?

Voor kinderen vanaf 4 jaar (kids dus tot en met 3 jaar gratis) rekenen wij €52. We hebben geen speciale kindertarieven, want een bed opmaken is werk en was voor onze host, en meer mensen in de kerk laten natuurlijk ook rommel achter.

Zijn de kerken geschikt voor mensen die slecht ter been zijn?

Helaas zijn niet alle kerken even geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Specifieke informatie hierover vind je in de kerkomschrijving.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Jammer, maar helaas kunnen huisdieren niet overnachten in de kerk.

Kan ik een groepsreservering plaatsen?

Niet elke kerk is geschikt voor een groepsreservering. Een selectie van de kerken is beschikbaar voor groepen. Om te reserveren kan je een offerte aanvragen.

Hoe kan ik een reservering wijzigen of annuleren?

Je kan tot 7 dagen voor jouw overnachting jouw reservering kosteloos wijzigen of annuleren. Stuur hiervoor een mail via de contactpagina. Annuleer je binnen 7 dagen voor jouw overnachting, dan storten we je geld helaas niet meer terug.In- en uitchecken

Hoe gaat het inchecken?

Omdat we het leuk vinden om onze gasten te ontmoeten, zal onze gastheer of gastvrouw je zoveel mogelijk persoonlijk ontvangen. Je krijgt dan een korte uitleg hoe alles werkt en wat meer informatie over de kerk en de omgeving. Mocht een persoonlijk ontvangst helaas niet lukken, dan werken we met een sleutelkluisje.

Vanaf wanneer kan ik inchecken?

Je kan in principe vanaf 15:00 uur inchecken op de dag van aankomst. Maar dit verschilt wel per kerk. Let dus even goed op de informatie op de pagina van de betreffende locatie bij ‘faciliteiten’. We overleggen je wensen m.b.t. de aankomsttijd met jou en de lokale host. We bieden als het echt niet anders kan, ook de optie tot inchecken met een sleutelkastje.
Voor de Dorpskerk in Oosterwolde geldt – indien er een begrafenis is, is de incheck vanaf 17:00 uur.

Tot hoe laat kan ik inchecken?

Je kan inchecken tussen 15:00 uur en 18:00 uur. Mocht je onverhoopt de uiterste inchecktijd niet halen, neem dan contact op met de gastheer of gastvrouw. Contactgegevens vind je in de instructiemail die je drie dagen voor je overnachting van ons ontvangt. In sommige kerken kan er soms onverwachts een begrafenis zijn. De inchecktijd kan dan anders zijn. Mocht dit zo zijn, dan nemen we daar contact met je over op.

Tot hoe laat kan ik uitchecken?

Je mag in principe in de meeste kerken uiterlijk om 12:00 uur uitchecken op de dag van vertrek. Ook uitchecktijden kunnen verschillen per kerk. Lees even goed de informatie op de kerk pagina bij ‘faciliteiten’. In sommige kerken kan er soms onverwachts een begrafenis zijn. De uitchecktijd kan dan afwijken. Mocht dit zo zijn, dan nemen we daar contact met je over op.Faciliteiten

Is het ontbijt inbegrepen?

Het ontbijt is bij de meeste kerken niet standaard inbegrepen bij de overnachting. Is dit WEL zo, lees je dat op de pagina van de betreffende locatie bij ‘faciliteiten’. Ontbijt dat nog niet bij de prijs in zit, kan je als extra optie selecteren tijdens het boeken. De kosten voor het ontbijt verschijnen dan vanzelf.

Hoe is het ontbijt geregeld?

Per kerk zie je in het boekingsgformulier of er ontbijt bijgeboekt kan worden. Boek je ontbijt, dan wordt dit altijd door een lokale partij geregeld. Bij enkele locaties zit het ontbijt ingebrepen.

Kan ik mijn auto parkeren bij de kerk?

Bij alle kerken is er ruimte om je auto gratis te parkeren.

Zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig in de kerk?

Alle locaties hebben een toilet en meestal een keuken of een wasbak waar je je kunt wassen en je tanden kunt poetsen. Enkele locaties hebben zelfs een douche! Bij de Maria Boodschapkerk is helaas geen stromend water. Op deze unieke locatie ontvang je van ons drinkwater en is er een hoekje waar je je tanden kunt poetsen.

Moet ik zelf beddengoed en handdoeken meenemen?

Wij zorgen ervoor, dat jouw bedje klaar staat. Dus nee, die hoef je niet zelf mee te nemen.

Mag ik zelf eten meenemen?

Ja dat mag! Als je na het eten maar weer netjes opruimt. In sommige kerken is een koelkastje aanwezig. Dit staat duidelijk vermeld bij de faciliteiten.

Is de kerk verwarmd?

Niet in alle kerken is verwarming aanwezig. Het kan in de winter dan ook best koud worden. Check voor details per kerk bij ‘faciliteiten’ op de web pagina van de locatie. We zorgen er met elektrische dekens in ieder geval voor dat je bed lekker warm is.Huisregels

Mag ik roken in de kerk?

Roken is strikt verboden in alle ruimtes van de kerk.

Mag ik kaarsen aansteken in de kerk?

Het gebruik van kaarsen is strikt verboden in alle ruimtes van de kerk. Dat geldt ook voor het gebruik van (ander) open vuur.

Mag ik professionele foto- of filmopnames maken in de kerk?

Fotograferen of filmen voor commerciële doeleinden is op locaties van Heilige Nachten alleen toegestaan wanneer hier toestemming voor is gegeven. Hiervoor gelden andere tarieven dan voor het slapen in de kerk, tenzij je op uitnodiging komt van Heilige Nachten.