We hebben in ons aanbod ook geweldige Heilige Nachten bij collega kerkhotels en -B&B’s. Daar heb je je eigen kamer, maar deel je het gebouw wel met anderen. Bekijk per kerk goed even de faciliteiten en informatie.

Uniek overnachten in een kerk? Boek deze speciale ervaring bij Heilige Nachten

Wil je een nachtje doorbrengen op een bijzondere én historische locatie? Bij Heilige Nachten ben je aan het juiste adres! Niet alleen is slapen in een kerk een speciale ervaring, maar je draagt ook bij aan het voortbestaan van iconische kerken en hun verhalen. Overnachten in een kerk is een unieke beleving, want het is anders dan een verblijf in een gewoon hotel of B&B. Bij de meeste kerken heb je de gehele kerk voor jezelf en jouw reisgezelschap. Dit maakt de overnachting zo bijzonder, want je hebt alle privacy zodat je ultiem kunt ontspannen en genieten.

Romantisch en uniek overnachten in een klooster

Niet alleen kan je kiezen voor een overnachting in een monumentale kerk, maar ook overnachten in een klooster is een optie! Slapen in een voormalig klooster is een beleving die je niet mag missen. Veel kloosters in Nederland hebben een nieuwe bestemming gekregen, zoals om in te overnachten. Ga voor een (aantal) nacht(en) terug in de tijd en geniet met je gezelschap van de historische locaties.

Van stad tot platteland uniek overnachten in een kerk

Specifiek op zoek naar overnachten in een kerk in Friesland of maakt de locatie niet uit? Van indrukwekkend groot, tot knusse ‘huiskamer’. Ga op zoek naar jouw favoriet om uniek te overnachten. Zo kan je komen overnachten rijksmonument de Grote Kerk in het bruisende Hoorn, maar ook rustig terugtrekken in het pittoreske Den Ham.

Van groot tot kleine kerken

Romantisch overnachten met z’n 2’en of liever met een groep logeren in een kerk. Op de site van Heilige Nachten heb je de keuze. Zo bieden wij opties voor 2 personen, maar ook grotere groepen van 6 personen kunnen in een kerk slapen. De kerk in het Groningse Noordbroek biedt ruimte voor 2 personen, maar bij Kerkje 1621 in het Friese Hoornsterzwaag kan je met 6 personen terecht. Voor ieder wat wils!

Een unieke ervaring, zowel overdag als ‘s nachts

Onze kloosters en kerken zijn niet alleen geweldig om ’s nachts in door te brengen. Ook overdag is er genoeg in de omgeving te doen! Begin de dag met een heerlijk ontbijtje in de accommodatie of ga naar een dorpje/stadje dichtbij. De omgeving ontdekken door een dagje te gaan shoppen of meer over de geschiedenis leren door een museum in te gaan. Per kerk of klooster zijn een aantal dingen om te doen in de omgeving voor je op een rij gezet.

Lees reviews van onze kerken

Lees reviews van mensen die al hebben overnacht in een van onze kloosters of kerken. Door hun ervaringen te lezen is het makkelijker een keuze te maken. Heb je zelf overnacht in een van onze accommodaties? Deel je belevenis om anderen te helpen met hun keuze én ook hen te overtuigen van deze unieke ervaring!

Een kerk of klooster huren voor een speciale gelegenheid

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een speciale gelegenheid zoals een vergadering, fotoshoot of evenement? Een selectie van onze kerken en kloosters is ook af te huren voor een dag(deel). Neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.