Boek een Heilige Nacht

Klooster De Weyst

Handel - Noord-Brabant 6 vanaf € 130
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Een uniek inkijkje in een klooster vol historie! Een hele vleugel voor jezelf..

In het landelijke dorpje Handel slaap je in de voormalige Kapelkamer van Klooster De Weyst. Je hebt een hele vleugel voor jezelf met een eigen zitkamer, badkamer en keukentje met kookgelegenheid! De tuin van het klooster heeft een eigen appelboomgaard en moestuin. Maak gebruik van de yoga/meditatiekamer, ga op onderzoek uit in het klooster of maak een wandeling door de tuin of in het bos. Boeking INCLUSIEF ontbijt. Je kunt eventueel een voetreflexmassage reserveren in de salon van Nella (beheerder klooster). Het klooster is ook geschikt als groepsaccommodatie en te huur voor bijeenkomsten, foto- en filmopnames. Neem contact op voor een offerte. PRIJS voor overnachten bij faciliteiten.

Hele jaar geopend

De Heilige Nacht van..

 • Adriaan februari 2024 "Heerlijke plek"

  Dit was een zeer bijzondere ervaring. Prachtig klooster in een mooie omgeving. Fijne voorzieningen en een heerlijk ontbijt. De eigenaren waren zeer aardig en behulpzaam. Hele lieve mensen. Zeker een aanrader om bij te komen.

 • Sanne januari 2022 "Paradijsje"

  We hebben met een paar meiden overnacht in het klooster na een dagje Eindhoven. Het is een prachtige plek en straalt een enorme rust uit, die je direct in je lijf voelt. We hebben genoten van het heerlijke eten en de goede zorgen van Nella, Sid en Els. De dag erna in het nabijgelegen recreatiemeertje een koude duik! Het was allemaal fantastisch.

 • Hans en Karlijn januari 2021 "Ontzettend leuke plek om te overnachten "

  Wij hebben samen met onze dochter van 2 een ontzettend leuk verblijf gehad bij klooster de Weys. De slaapkamer(s), woonkamer en keuken die je tot je beschikking hebt zijn knus en van alle gemakken voorzien. De rest van het gebouw is ook erg indrukwekkend met lange gangen en een mooie binnenplaats. Op het terrein is een geweldige moestuin en er is buiten een groot speeltoestel voor de kinderen. Tenslotte is het eten echt overheerlijk (en zo veel mogelijk afkomstig uit eigen tuin) en zijn Sid, Nella en Els ontzettend gastvrij. In de buurt is, zelfs in corona- tijd, genoeg te doen.

 • Denise Stelling januari 2021 "Super verblijf in het Klooster!"

  Wij hebben heel erg genoten van onze overnachting in klooster ‘t Weyst. Heel erg leuk om te zien hoe Els, Nella en Sid met veel passie voor het Klooster en z’n gasten zorgen. We kregen een uitgebreide rondleiding en hadden altijd een gezellig praatje. Het ontbijt was ook heerlijk en uitgebreid. Met eigen gemaakt brood, verse eieren van de kippen en fruit uit eigen boomgaard. Het enige waar wij spijt van hebben is dat we niet ook het avondeten bij ze hebben geboekt ;-) Heel erg bedankt voor een super leuk verblijf!

 • Kirsten - Whereshegoes.nl december 2020 "Onvergetelijke ervaring"

  Overnachten op een plek met een rijke historie en een hele vleugel van een klooster tot je beschikking: uniek! Ook bijzonder was de vriendelijke en warme ontvangst door Sid, Nella en Els. En het eten uit de eigen moestuin verrukkelijk.. Aanrader dus!

Boek een Heilige Nacht in Klooster De Weyst

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Klooster De Weyst beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Bekijk ook deze kerken

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Klooster De Weyst beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschiedenis

Het klooster (nu een rijksmonument) werd in 1850 gesticht door Pater Petrus. Zijn bijnaam was Peer Schooi, omdat het complex gebouwd kon worden door donaties en giften. De paters en broeders Kapucijnen hebben het klooster in 1984 verkocht aan stichting de Weyst. De bewoners onderhouden het pand en bebouwen de grond en streven naar geweldloosheid, zelfvoorziening, rechtvaardigheid en een bezielend leven, volgens de uitgangspunten van Mahatma Gandhi en Lanza del Vasto. De Weyst fungeert als groepencentrum en biedt accommodatie aan tal van gezelschappen met verschillende achtergronden. Vaak zijn dat groepen die een weekend verblijven, maar soms ook langer zoals bij de stilteretraites. Er wordt gedanst, gezongen of gemediteerd. Voor de maaltijden van de groepen wordt vegetarisch gekookt van de biologische groenten uit eigen tuin en is er vers gebakken brood! De invulling van programma’s van deze groepen variëren, maar passen alle binnen de idealen van de Weyst. Op www.deweyst.nl vind je meer informatie vindt over de stichting tot behoud van het Kapucijnenklooster, een stichting die speciaal in het leven is geroepen voor het grotere onderhoud en restauratiewerk. Deze stichting heeft de ANBI status.

Faciliteiten

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}