Boek een Heilige Nacht

Dorpskerk

Oosterwolde - Friesland 5 vanaf € 150
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Hier beleef je een ware pop-up beleving tussen de kerkbanken!

In het waterrijke dorpje Oosterwolde kun je overnachten in de mooie rijksmonumentale Dorpskerk. In deze kerk, die ook nog in gebruik is voor andere activiteiten, is onder het orgel een comfortabel pop-up huiskamertje voor je gemaakt. Door de mooie hoge ramen kijk je zo het groen van de bomen in. Neem boven plaats en geniet van het uitzicht op de rest van de kerk, of drink je koffie met een Fries gebakje buiten op het bankje in de zon! Reserveer een heerlijk ontbijtje van Trambaan 8 (voor zondagen enkel de dag ervoor af te halen). Let op: het wordt fris in de kerk in het najaar/de winter. Check even goed de faciliteiten van deze kerk. PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht voor €100,-

De Heilige Nacht van..

 • ""

  Wat een super mooie kerk. En wat bijzonder om zo te mogen overnachten. Even weg uit de dagelijkse drukte. Geen tv heerlijk . Absoluut geen hinder gehad van de klok. En ook de bedden waren goed. Het ontbijt savonds opgehaald. Voor 2 personen, te veel , maar super lekker. Heilige nachten, heel hartelijk bedankt.

 • Nelleke juni 2023 "fietsen en slapen"

  Het was een kado. Een overnachting met de heilige nachten. We kozen Oosterwolde omdat dat niet zo ver weg is, en we graag in die omgeving wilden fietsen. Het Fries-Drentse Wold en Fochteloërveen met Veenhuizen. Het was een heel rustige omgeving en ook de kerk straalt rust uit. De gastvrouw heeft alles prima op orde Een koelkastje, koffie en thee en de fietsen mochten binnen staan. We hebben prima geslapen op redelijk goede bedden (beetje laag voor bijna 70 jarigen, en we genoten van de ruimte die we om ons heen hadden! Alleen, die nooduitganglichtjes.... die zijn een beetje fel... Dus het 'heiligenachtenmaskertje had ik opgedaan. Lag ook klaar trouwens, met oordopjes voor de goede hoorders die niet graag het klokgetik willen horen. Kortom, een bijzondere ervaring!

 • Wessel mei 2023 "Pieter Stuyvesantkerk"

  Wat een geweldige verblijf hebben we gehad in de Pieter Stuyvesantkerk. Savonds nog lekker buiten gezeten in het zonnetje. Een bijzondere kerk met een enorm uitgebreid ontbijt van onze aardige gastvrouw. En super fijn dat de checkin/checkout tijden lekker ruim zijn. Precies de goeie combi tussen luxe & toch nog kerk/authentiek.

 • Aleida & Anne -Pieter september 2022 "Stille Nacht…Heilige Nacht!"

  L.S, Een “Stille Nacht”was het niet(haha),een “Heilige Nacht” absoluut! “Wat de toekomst brenge moge” zong ik vroeger graag op zondagsschool. Wie had kunnen denken dat die toekomst ons (65 jaar later) brengen zou in de mooie kerk van Oosterwolde om te overnachten.Tevens is Oosterwolde de geboorteplaats van mijn man en in 2020 waren wij 50 jaar getrouwd. Dit verdiende iets bijzonders en dat is het dubbel en dwars geweest. Hoe magisch en speciaal kun je eigenlijk niet onder woorden brengen.Deze herinnering blijft schitteren als een diamant.Stiekem wou ik nog helemaal niet naar huis!!! Dank ook aan Albertje. Warme groet,Aleida &Anne-Pieter

 • Bjorn mei 2022 "Best sleep in a while"

  The church is beautiful, easy to find. Plenty of food options near by. One of the best sleeps I'have had in a while!

 • Herman januari 2022 "Een belevenis om nooit te vergeten"

  In alle opzichten een vijf sterren ervaring. Hou er rekening mee dat er geen douche is , dat er behoorlijk gestookt moet worden om de kerk warm te krijgen, en dat je de kerkklokken hoort. Maar dit maakt het natuurlijk ook de unieke ervaring. Aanrader!

 • Sanzhar januari 2022 "Most amazing place ever!"

  I visited 52 countries and stayed in hundreds of interesting places, but this is the most amazing place I have ever been to! Thanks Sytske for a hospitable welcome! (Dorpskerk oosterwolde)

 • Michael juni 2021 "Uniek en verzorgd!"

  Lang op moeten wachten vanwege de lockdown, maar eindelijk in deze kerk kunnen overnachten. Je zou haast wensen dat je zelf de klok van 9.00 ‘s ochtends mag luiden! Het optionele ontbijt is zeer aan te raden en de communicatie en ontvangst was top!

 • Paula en Andre juni 2021 "Een magisch geheel"

  Hoe bijzonder om te mogen overnachten op deze plek waar eeuwen geleden een kerk gebouwd is met het doel om God te eren. Als ik lees hoe oud de kansel, het doopvont en bv. de herenbank zijn, dan voel ik mij bevoorrecht om hier te mogen slapen. Het geluid van de klok en het licht wat naar binnen schijnt, maken de plek tot een magisch geheel. Ik vraag mij wel af wat de geestelijken uit de begintijd ervan gevonden zouden hebben dat er nu in de kerk geslapen wordt. Het is een plek die ik niet gauw vergeten zal!

 • Nella en Godfried juni 2021 "Heerlijk geslapen!"

  Uiterst bijzonder en zeer memorabel! Ontzettend bedankt voor het openstellen van de kerk voor deze bijzondere ervaring.

 • Erica en Nico mei 2021 "Prachtig en bijzonder"

  Wat bijzonder om in een kerk te mogen overnachten. We hebben gegeten, gedronken, gezongen en enorm genoten. Veel geluk met deze prachtige kerk en ik hoop dat er nog velen zullen volgen om dit te mogen ervaren. En Albertje hartelijk dank voor de goede zorgen!

 • Daan mei 2021 "Een aanrader!"

  Twee Pinksterdagen mogen verblijven in de kerk. Ondanks het regenachtige weer toch nog lekker in Oosterwolde op een terrasje gezeten en ons in de omgeving en in de kerk uitstekend vermaakt. De host had alles keurig voorbereid en toegelicht. Helaas hadden we geen cd mee, dus muziek afspelen in de kerk was voor ons even geen optie. Maar dat mocht de pret niet drukken! Zeker een aanrader!

 • Eric en Nicole mei 2021 "Om nooit meer te vergeten"

  Een ongelooflijk mooi ervaring om in een kerk te mogen slapen! We hebben kunnen dansen, pianospelen en van de prachtige verlichting kunnen genieten door de ramen. Dit deel van onze huwelijksreis zullen we zeker niet vergeten.

 • Sebastian april 2021 "Bijzondere slaapplek"

  We hebben een heerlijke nacht gehad in de kerk. Wat een bijzondere plek om te slapen en de dag door te brengen. Hopelijk mogen wij in de toekomst nog meer nachten in een kerk doorbrengen.

 • Loes en Werner maart 2021 "Rustgevend en magisch"

  Wat een heerlijke, rustgevende, magische plek! We hebben genoten van de ruimte, het vredige licht en de rust en elkaar natuurlijk.

 • Rosalie en Chiel maart 2021 "Bijzondere verjaardag"

  Als verrassing mocht ik hier slapen. Wat een mooie ervaring. Heel bijzonder om zo wakker te worden. Dank je wel mijn liefde voor deze fijne verjaardag.

 • Wil en Loes maart 2021 "Bedankt"

  Bijzondere ervaring in een bijzonder mooie kerk. Wakker worden met een kop thee onder de kraakwitte lakens en genieten van het licht, de kerkklok en de vredige sfeer & rust.

 • Roos maart 2021 "Fijne plek om te overnachten"

  Prachtige locatie en een hele fijne plek om te overnachten! Het was een koude kerk maar er waren genoeg dekens om ons warm te houden en de elektrische dekens bij het bed waren heel fijn.

 • Stevie and Lili februari 2021 "We loved it"

  The most beautiful experience I have ever had. Thank you for letting us stay in Gods house.

 • Rachelle-Jean februari 2021 "WAUW"

  Wat een ongelofelijk mooie ervaring! Prachtig wakker worden zo met de zon die binnenkomt door de grote ramen.

 • Mariska februari 2021 "Intens geluk"

  Bedankt voor deze geweldige ervaring. We hebben de sterren van de hemel gedanst en gezongen. En genoten van een mooi ukelele optreden. Heerlijk wakker geworden met de zon op ons gezicht, de kerkklok en de verwarmde dekens. Elk half uur was het even schrikken. Dan klonk het of klaas met z'n houten been boven stond, maar het was de wijzer van de klok. In tijden niet zo intens gelukkig geweest.

 • Ralph februari 2021 "Een ontzettend bijzondere ervaring!"

  Een ontzettend bijzondere ervaring. Gaan we nooit meer vergeten. De kerk was vredig en enigszins warm, terwijl de Siberische beer raasde. Dank!

 • Kimberly februari 2021 "Wat een fantastische ervaring!"

  Altijd al een keer willen dansen in een kerk. We hebben heerlijk geslapen en kijken uit naar onze volgende ervaring in een andere kerk. Een broer- en zussentrip om niet te vergeten. Bedankt voor de fles wijn.

 • Aaltje januari 2021 "Dank voor de gastvrijheid"

  Het geheel was een leuke ervaring. We hebben de elektrische deken niet aan hoeven zetten. De dekbedden waren warm genoeg. Het was een verrassing dat er ook wijn en jam voor ons klaarstond. De map en het boekje gaven ons de tip om naar de ecokathedraal te gaan. Waar we ook zijn geweest en lekker hebben gewandeld. De spelletjes hebben we niet eens gebruik van hoeven maken. Wel hebben de tijdschriften mooie inzichten en inspiraties gegeven. Het is zeker voor herhaling vatbaar.

 • Loes januari 2021 "Een magische overnachting"

  Wat was dit een prachtige ervaring. We hebben eerst een half uur met open mond rond gelopen. Chapeau!

 • Sandra januari 2021 "Voor herhaling vatbaar"

  De kogel is door de kerk! We besloten om hier te overnachten, heel bijzondere ervaring! Alles naar wens, verwarming aan, geen koude gevoeld. Desondanks sneeuw en min temperatuur. Voor herhaling vatbaar, volgende keer zonder kids :)

 • Petra en Erika december 2020 "Wauw......"

  Wauw..... Wat een ervaring. Wij sliepen in het kerkje in Oosterwolde. Wat gaaf om daar te mogen slapen. Een hotel voelt luxe, maar dit voelde als een heerlijke logeerpartij. Mooie meubels die een mooie sfeer neerzetten! Hoewel het fris was in de kerk hebben we het niet koud gehad. De elektrische dekentjes waren perfect en maakten dat we ons bed niet uit wilden voor het lekkere ontbijt wat we om de hoek op konden halen. Heel speciaal om dit zo te mogen meemaken!

 • Matthew december 2020 "Super verblijf"

  Uniek om in een Rijksmonument te verblijven. Kan koud worden maar met een paar pantoffels en een deken overleef je het prima.

 • Ester december 2020 "Meest magische wekker ooit!"

  We hebben enorm genoten en onze ogen uitgekeken. Heerlijk geslapen. Prachtplek! We komen zeker nog een keer terug.

 • Umit december 2020 "De leukste overnachting"

  Super bedankt voor de leukste overnachting. Wij komen zeker nog een keertje terug. Ons avontuur was heel diep.

 • Marijn november 2020 "Het was geweldig!"

  Het was geweldig! Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Zo'n prachtige locatie! We waren van te voren bang dat het misschien erg koud zou zijn, maar met een dekentje was het goed te doen en's nachts onder het dekbed hebben we het zelfs flink warm gehad. Het was geweldig om in de kerk wakker te worden. Als je slecht tegen geluid kan, zou ik wel oordoppen meenemen ivm de kerkklok elk half uur, maar wij hebben er geen last van gehad. De akoestiek was ook prachtig, zeker met de piano die er staat! Kortom: geweldige onvergetelijke ervaring!

 • Jonathan oktober 2020 "Een tijd van rust en verwondering"

  Heel bijzonder om op zo'n diepe, heilige plaats te mogen slapen, kijken en zingen Luisteren naar de akoestiek en hoe piano en gitaar de ruimte vullen. Hoe licht door de ramen valt en de vliegen brommen. Hoe de bomen mistig oranje kleuren achter de kerk Een tijd van rust en verwondering Prachtig was het, bedankt!

 • Heather oktober 2020 "Perfect and cosy"

  Had so much fun spending Halloween night here carrying pumpkins and watching scary movies! The set up was perfect and so cosy. Thanks for hosting us!

 • Suzanne oktober 2020 "Een prachtige herinnering"

  De overnachting gaat jouw beleving overtreffen, omdat je het jezelf niet kan voorstellen hoe het is om in een kerk te overnachten. De details, de verlichting en daardoor de sfeer valt niet te beschrijven. Het is érg speciaal om wakker te worden in een ruimte als deze. De voorzieningen waren prima, netjes verzorgd. Washandjes, handdoeken, douchefoam en koffie. Trambaan8 is een erg leuke lunchroom waar je een heel ontbijt kunt take-awayen. Ik kan niet anders zeggen dat het een aanrader is. Sfeervol, een prachtige herinnering om op terug te kijken.

 • Jeroen oktober 2020 "Bijzonder"

  Wat een bijzondere plek om te overnachten: een hele kerk voor ons alleen. Na een vriendelijke ontvangst en rondleiding was hij dan helemaal voor ons: de dorpskerk van Oosterwolde. We hebben genoten van de bijzondere omgeving waarin we mochten overnachten: de ruimte, de faciliteiten, het verwarmde bed en de omgeving. Bedankt voor deze bijzondere ervaring!

 • Willemijn oktober 2020 "Echte aanrader!"

  Wat een bijzondere plek, prachtige locatie en een geweldige ervaring! Het was echt een belevenis om in de kerk van Oosterwolde als derde gasten te mogen overnachten. We werden gastvrij ontvangen en alles was tot in de puntjes verzorgd. We kunnen het echt iedereen aanraden om dit mee te maken. We gaan ook zeker één van de andere kerken proberen.

 • Batinca oktober 2020 "Unieke ervaring"

  Een unieke ervaring op een prachtige locatie. Genoeg leuke restaurants in de buurt, gratis parkeren. Wel erg fris in de kerk, maar dit weet je van tevoren en is goed op te lossen met de elektrische dekens en warme kleding. De host was erg vriendelijk.

 • Matt oktober 2020 "Unforgettable experience"

  Being able to spend the night in this historical church was an experience we will never forget! Before our stay, the hosts were incredible and answered all of questions quickly and thoroughly, and even made breakfast reservations for us. The church itself is even cooler than the pictures, it was really incredible to walk in and see the place for the first time. The heated blankets were a really nice touch, and allowed us to sleep comfortably even in the cold weather. This was a truly unique experience, I would definitely recommend it!

 • Vera september 2020 "Wat een heerlijke plek!"

  Wat een heerlijke plek! Zo bijzonder dat je elk uur de kerkklokken hoort luiden! En dat als je terug komt van een terrasje dat je naar de dorpskerk loopt om naar 'huis' te gaan! Geen douche was geen enkel probleem want aan washandjes en handdoeken is gewoon gedacht! Top!

 • Sophie september 2020 "Bijzondere belevenis"

  Wat een belevenis om in deze kerk te mogen slapen! We zijn enorm vereerd dat wij de eerste gasten mochten zijn. Het is heel bijzonder om zo'n gebouw als dit helemaal voor jezelf te hebben. We hebben er enorm plezier gehad en hopelijk volgen er nog velen die dat ook zullen hebben.

Boek een Heilige Nacht in Dorpskerk

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Dorpskerk beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Deze kerk is ook beschikbaar voor

Bekijk ook deze kerken

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Dorpskerk beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschiedenis

Ter vervanging van een middeleeuwse kerk werd in 1735 deze typische Friese zaalkerk met klokkenstoel gebouwd. Opdrachtgever was Daniël de Blocq-Lycklama à Nijeholt, toenmalige grietman – plattelandsburgemeester en rechter – van Opsterland en Ooststellingwerf. De toren werd in 1795 toegevoegd door dorpsrechter Berend Hendrik Prakken. De inscriptie in de zonnewijzer naast de ingang verwijst naar hem. Dorpstimmerman Hendrik Jannes Noorman plaatste in 1866 het orgel. Grappige details zijn de hond als windwijzer op de torenspits en de haas als windwijzer op het koor. Op 28 december 2018 werd de stichting ‘Vrienden van de Dorpskerk’ eigenaar. Zoals de naam aangeeft, is de Dorpskerk er voor de hele gemeenschap. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals concerten, lezingen, tentoonstellingen, kerkdiensten in de streektaal, trouw- en rouwdiensten. Nu is overnachten met Heilige Nachten er ook één van!

Faciliteiten

Offerte aanvragen

locatieverhuur

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}