Boek een Heilige Nacht

Heavens Hotel in Hoorn

Hoorn - Noord-Holland 2
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

De prachtige Grote Kerk van Hoorn is omgebouwd tot stijlvol hotel.

Logeren op hemelse hoogte in het hart van Hoorn? Dat kan onder het leien dak van rijksmonument de Grote Kerk. Met je hoofd in de wolken geniet je op historische bodem. Overnacht in een van de 43 luxe kamers en ontdek de goddelijke smaken in restaurant The Saint. Een hemelse bestemming voor een kostbare herinnering. Als je Hoorn binnenkomt valt één ding meteen op: de stad is prachtig, sfeervol en veelzijdig. De geschiedenis van deze machtige VOC-stad kom je op elke straathoek nog tegen. De pakhuizen, havens en voorname huizen, werkelijk álles ademt de welvaart van de zeventiende en achttiende eeuw uit, toen Hoorn nog handelsbetrekkingen met Azië onderhield. Maar ook het moderne Hoorn is een lust voor het oog. Van luxe terrassen, hippe modewinkels tot culturele ontmoetingsplekken: het is allemaal aanwezig in deze havenstad aan het Markermeer. PRIJS bij 'Faciliteiten'.

Hele jaar geopend

De Heilige Nacht van..

  • Dick maart 2023 "Uitnodigend "

    Mooie uitstraling van de de kamers in de sfeer van de voormalige grote kerk was erg mooi om te zien. Het restaurant is ook uitnodigend ingericht en het ontbijtbuffet erg lekker. Nog een tip: je kan heerlijke wafels bestellen bij de kok of zelf pannenkoeken maken.

  • Sanne maart 2023 "Ontzettend sfeervol en in centrum mooi stadje"

    We hebben onze ogen uitgekeken. Wat een sfeervolle locatie. Heerlijk bed, mooie inrichting met mooi meubilair. Veel glas om optimaal van de mooie details te genieten. Midden in historische Hoorn. Goed restaurant.

Boek een Heilige Nacht in Heavens Hotel in Hoorn

Boek rechtstreeks bij Heavens Hotel

Deze kerk is ook beschikbaar voor en

Bekijk ook deze kerken

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschiedenis

De Grote Kerk in Hoorn heeft in haar geschiedenis vele gedaanten gekend. Sinds de 13e eeuw hebben diverse vergrotingen elkaar opgevolgd, het godshuis groeide uit tot een imposant stenen kerkgebouw – twee keer zo groot als de huidige kerk – met een fraaie toren en een rijke inrichting. Op gravures is nog te zien hoe de vroegere toren erg leek op die van de oude Sint Bavo in Haarlem. Tijdens een grote brand in 1838 ging vrijwel het hele gebouw verloren, en veertig jaar later (in 1878) nog eens. De huidige toren stamt uit 1881-1883, en is een ontwerp van C. Muysken in neo-Renaissance-stijl. Bijzonder zijn de bakstenen gevels met siermetselwerk en natuurstenen banden en blokken, bijzonder voor een protestants kerkgebouw.

Faciliteiten

Offerte aanvragen

Groepsovernachting

Offerte aanvragen

locatieverhuur

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}