Boek een Heilige Nacht

Kerkje Den Ham

Den Ham - Groningen 2 vanaf € 150
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Knus overnachtingsplekje op het Groningse platteland.

Op twintig minuten van het bruisende centrum van Groningen zit je hier op het platteland op deze bijzondere locatie. De fluitende vogeltjes begeleiden je naar de voordeur. Het kerkje van Den Ham is klein en knus en voorzien van een klein keukentje en een toilet. Binnen vind je naast een bankje en een bed vier prachtige herenbanken uit de 18e en 19e eeuw met een fraai houtsnijwerk. Vanuit je bed zie je het knalblauwe plafond. De Den Hamse vrijwilligers Wianda of Jan laten je binnen en brengen 's ochtends eventueel een lekker ontbijtje aan de deur. In de winter is het erg koud in de kerk. Check even goed de faciliteiten. PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht €100,-.

Hele jaar geopend

De Heilige Nacht van..

 • Catharina april 2024 "Speciale ervaring"

  Hartelijke ontvangst in kerkje. Bijzonder verblijf tussen de hoge banken. Fris in de kerk, bed gelukkig warm. Uitstekende adviezen van host voor wandeling en restaurant.

 • Dani januari 2024 "Magical!"

  Kerkje Den Ham - I knew the night was going to be an adventure but I had no idea how much I was going to fall in love with this place! Geertje was so welcoming and accommodating and gave us two of the most delicious cakes I've ever eaten! The breakfast was absolutely delicious and sitting having a coffee in an emotional church was just magical. We really loved our experience, it was fun and really special.

 • Shirley oktober 2023 "Super verblijf"

  Wij hebben een super overnachting gehad in dit kerkje den ham! Het is een hele mooie kerk en een mooie omgeving met de schaapjes aan de overkant. Een heerlijk warm bed en de volgende ochtend bracht de lieve Jan een heerlijk ontbijt! We hebben nu al 2 kerkjes gehad. Volgend jaar weer een andere! Love heilige nachten!

 • Sander september 2023 "Fantastische Ervaring"

  Heel apart om in een kerk te slapen. Aardige gastvrouw, lekker ontbijt. Echt een aanrader om een keer te doen. Enige wat je echt mist is een (klein) koelkastje.

 • Ansell juni 2023 "Thomas"

  Geweldig plek te overnachten, sfeervolle en zeker veel rustig. Heel fijne introductie van Geertje, en wij hadden een ongelooflijk goed tijd!

 • Mirjam Peele januari 2023 "T Hamster kerkje"

  Superromantisch, 3 jaar samen en dan slapen in zo’n bijzondere locatie, knus bij de gaskachel, spelen op t orgel, slapen in het warme bed door de electrische deken en dan lekker ontbijten, nog bij t kerkje van fransum en de piloersemaborg gewandeld,echt n aanrader! Groetjes Ronald en Mirjam

 • Lara september 2022 "Den Ham"

  Heel grappig om eens in een kerk te slapen. Was goede uitvalsbasis om naar Groningen te gaan en een Wianda was een super gastvrouw. Alleen jammer van de vele muggen.... we hebben 2 nachten niet kunnen slapen dus hopelijk is daar iets aan te doen

 • Achterkamp juni 2022 "Prachtige plek"

  Bijzondere plek om te overnachten. Gewekt worden door het vroege licht door de mooie ramen en het gezang van vogels. Hartelijke ontvangst. Aanrader. Ook mooi uitgangspunt voor tochten door het Groninger Hogeland.

Boek een Heilige Nacht in Kerkje Den Ham

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Kerkje Den Ham beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Deze kerk is ook beschikbaar voor

Bekijk ook deze kerken

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Kerkje Den Ham beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschiedenis

Deze op een oeverwal gelegen kerk is gebouwd op de fundamenten van haar voorganger. De uiteindelijke vorm van dit met een driezijdig koor afgerond zaalkerkje ontstond bij de nieuwbouw (met oud materiaal) in 1729, zoals af te lezen is aan de blauw geglazuurde dakpannen. In 1911 werd het gebouw door blikseminslag beschadigd. De westmuur en dakruiter moesten vernieuwd worden. Het interieur is sober in blauw en wit met banken voor de boerenfamilies uit de 18e en 19e eeuw. En er zijn grafstenen, 25 in totaal. De Stichting Oude Groninger kerken, die nu de kerk bezit, verhuurt de kerk aan de Hervormde Gemeente Den Ham. Deze gemeente verzorgt wekelijks de kerkdiensten. Vanaf nu kun jij er ook overnachten in samenwerking met Heilige Nachten.

Faciliteiten

Offerte aanvragen

locatieverhuur

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}