Boek een Heilige Nacht

Kerkje 1621 x MADE.COM

Hoornsterzwaag - Friesland 6 vanaf € 150
Bekijk beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid

Een unieke samenwerking op een eeuwenoude locatie!

DIT KERKJE IS VANWEGE DE VERGUNNING GESLOTEN VAN 1 NOVEMBER T/M 31 MAART 2022. WE ONTVANGEN JE HEEL GRAAG WEER AANKOMEND VOORJAAR! Optimaal genieten in dit monumentale gebouw uit het jaar, jawel.. 1621. Kerkje 1621 is in samenwerking met Heilige Nachten betoverd door meubelmerk MADE.COM. Een eeuwenoud gebouw, een tof interieur, en de locatie op het Friese platteland maken deze locatie een unieke plek. Host Rudolphine ontvangt je en verzorgt eventueel je heerlijke ontbijt. Reserveer ook direct een heerlijke borrelplank - zie foto - van Oliva voor complete verwennerij! Dus heb je plannen voor een romantische getaway of wil je een instawaardige locatie voor een weekendje weg met vrienden? This is where to go! Check even goed de faciliteiten van deze kerk. PRIJS €150 per nacht/2 personen. 2e nacht voor €135.

De Heilige Nacht van..

 • Jan september 2021 "Bijzonder en sfeervol"

  Bijzondere sfeervolle ruime locatie. Met heerlijke borrelplank en fantastisch ontbijt. De gastvrije gastvrouw maakte het compleet!

 • Mirjam, Bianka en Arendje juli 2021 "Ferassend en klasse"

  It has us tige foldien om nei 30 jier werris te sliepen yn Hoarnstersweach. Hiel ferrassend om te sjen dat it tsjerkje der sa moai utsjocht. Klasse.

 • Karst juni 2021 "Rust en ruimte"

  We hebben heerlijk genoten van de rust en ruimte van de kerk. Heel karaktervol en gaaf ingericht. Mooi om zo de oude gebouwen in ere te houden.

 • Lotte en Rob juni 2021 "Een van de meest bijzondere overnachtingen ooit!"

  Wat hebben wij een heerlijk verblijf gehad. Ook het ontbijt is een absolute aanrader. Dit was een van de meest bijzondere overnachtingen ooit voor ons. Heel erg bedankt voor alles.

 • Robbert, Harriet en Cato juni 2021 "Unieke ervaring"

  Alles ademt historie, en dat vanuit stijlvol comfort. Dank voor de gastvrijheid.

 • Manieke en Leroy juni 2021 "Een ervaring om niet snel te vergeten"

  Wat een bijzondere ervaring om in een kerk te slapen! We hebben genoten van de prachtige locatie, het sfeervolle interieur en het heerlijke ontbijt! Een ervaring om niet snel te vergeten. Dank voor de goede zorgen!

 • Manieke en Leroy juni 2021 "Bijzonder genieten! "

  Wat een bijzondere ervaring om in een kerk te slapen! We hebben genoten van de prachtige locatie, het sfeervolle interieur en het heerlijke ontbijt!

 • Joline en Robert juni 2021 "Heel bijzonder"

  Wat is het bijzonder om wakker te worden met het ochtendlicht door de kerkramen en het geluid van vogeltjes (en de enthousiaste haan van de buren). Leuk om je een voorstelling te maken van hoe het zou kunnen zijn om op deze plek te wonen, met de mooie meubels van MADE. Dankjewel Rudolphine voor de goede zorgen en een super uitgebreid ontbijt.

 • Marieke en Tineke juni 2021 "Het is genieten!"

  Wij hebben hier genoten van een warm welkom, vriendelijke mensen, een heerlijke ruimte, een topbed en een hemels ontbijt.

 • Dana en Nathalie mei 2021 "Onvergetelijk en magisch"

  Prachtig ingericht, straalt zoveel rust en vrede uit. Het bed ligt hemels en het was heerlijk wakker worden met alle diergeluiden. Een onvergetelijke, magische ervaring.

 • Rob en Natalia mei 2021 "Een aanrader voor iedereen!"

  Overnachten in deze prachtige oude kerk was een geweldig leuke ervaring, die we iedereen van harte kunnen aanbevelen. Veel dank voor alle zorgen en heerlijke ontbijt!

Boek een Heilige Nacht in Kerkje 1621 x MADE.COM

Reserveringsformulier

Verplichte velden zijn gekenmerkt met *Reserveer van 1 beschikbare accommodaties.

Kerkje 1621 x MADE.COM beschikbaar voor de geselecteerde periode.

Deze kerk is ook beschikbaar voor

Bekijk ook deze kerken

Bedankt!

Bedankt voor het delen van jouw Heilige nacht.

De Heilige Nacht van..

Deel je ervaring over jouw Heilige Nacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geschiedenis

Deze driezijdige gesloten zaalkerk is gebouwd in 1621, zoals te zien is aan de cijfers op de westgevel. In 1856 is de kerk nog grondig verbouwd. Het jaartal van de eerste klokkenstoel is helaas niet bekend, maar de huidige is gemaakt in 2007, met daarin de originele klok uit 1688 van Pertus Overney. Elke zaterdag om 17.30 uur wordt deze nog door vrijwilligers geluiden. In 1985 wordt Kerkje 1621 afgestoten door de kerkelijke gemeente. Sietse de Jong uit Hoornsterzwaag neemt het kerkje over voor een symbolisch bedrag van 1 euro en zo blijft het kerkje behouden voor de omgeving. Sinds 1988 is de huidige stichting eigenaar. Dit huidige bestuur heeft ook de terugplaatsing van de originele klok in een nieuwe klokkenstoel georganiseerd. Er worden in de wintermaanden af en toe nog leuke activiteiten georganiseerd voor donateurs en buurtgenoten. In augustus 2021 bestaat het kerkje 400 jaar!! Na jarenlang te zijn gebruikt te zijn als atelier door een schilderes, kun jij er nu overnachten in samenwerking met Heilige Nachten.

Faciliteiten

Offerte aanvragen

locatieverhuur

De Heilige Nacht van {{ reviewData.reviewName }}

{{ reviewData.reviewReplyName }}

Reactie van Heilige Nachten

{{ reviewData.reviewReplyContent }}